2018

Opening expositie Vincent de Boer, 28 januari

 

A day in the forest wintereditie, 4 februari

Op deze zondag is het jaarlijks day in the forest mini muziekfestival gehouden. De bezoekers konden bij verschillende podia genieten van een uitgebreid programma.

Aestrid

Sam Solo

Ciao Lucifer

Zoals gebruikelijk werd het publiek weer uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het programma zodat ook komende zomer we weer een editie kunnen plannen.

Goed Geld Gala VriendenLoterij 2018, 19 februari

De Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds heeft afgelopen maandag, tijdens de uitreiking van de honorering voor de vaste benificiënten, op het Goed Geld Gala 2018 van de VriendenLoterij gehoord dat haar fondsaanvraag voor het nieuwe project ‘Zin’ gehonoreerd is.

Het nieuws werd bekend gemaakt door Leo van Veen, Servicemanager Afdeling dataservice van de VriendenLoterij.

“Je weg vinden in Nederland als je gevlucht bent is erg moeilijk. Zeker als je nauwelijks geschoold bent. Veel jonge Eritreeërs ondervinden dat. ZIN, een theater- en lesprogramma van het Herman van Veen Arts Center Fonds biedt uitkomst om deze groep hun plek in de Nederlandse samenleving te laten vinden. Jonge acteurs, zangers en dansers maken een interactieve voorstelling met vluchtelingen als doelgroep. De zin en het geluk van communiceren staat centraal. Voor het lesprogramma wordt samengewerkt met New Dutch Connections, dat asielzoekers helpt bij ontmoetingen en investeren in de toekomst, en met Vluchtelingenwerk Nederland en ROC Midden Nederland. Een digitale versie van de show die 40 keer op het toneel komt zal nog meer publiek bereiken. De VriendenLoterij heeft zin in dit project en financiert het benodigde bedrag,”

Onze stichting is natuurlijk blij met de vaste bijdrage en verguld met de extra project ondersteuning en kijkt ernaar uit om in nauwe samenwerking met bovengenoemde organisaties het project ‘Zin’ uit te voeren.

Foto: Roy Beusker

 

Kamermuziek Festival 2018, 9 & 10 juni

Programma Kamermuziek Festival 2018

Verslag Kamermuziekfestival 2018

 

A day in the forest, 1 juli

 

 

Verslag van A day in the forest op de site van 3 voor 12 van de VPRO

 

Bezoek aan Robin & Robel door Eritrese vluchtelingen 9 – 27 juli

Vanuit ons, door de VriendenLoterij mogelijk gemaakte, project ‘ZIN’ werken we samen met Stichting Lemat. Stichting Lemat helpt ons met de communicat naar en met de Eritrese gemeenschap in Nederland.

Lemat verzorgt in samenwerking ook de coördinatie rond het bezoek van verschillende Eritrese groepen aan onze voorstelling Robin & Robel. Stichting Lemat kijkt er ontzettend naar uit meerdere groepen te verwelkomen bij Robin & Robel!

Gezien het hier gaat om grotere groepen Eritrese jongeren en kinderen dragen we vanuit de opbrengst van ons Golf Charity toernooi bij aan het vervoer van deze groepen bezoekers.

Onderstaand een greep uit de bezoeken die we de afgelopen weken gehad hebben via onze bovenstaande samenwerking.

Stichting Lemat bezocht vrijdag 13 en zaterdag 21 juli onze voorstelling Robin & Robel.

Deze bezoeken waren een van de velen in het kader van het project ‘ZIN’, dat door Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds in samenwerking met Stichting Lemat tot stand is gekomen.

13 juli vertrok onze Sichting Lemat taalklas uit Assen met 32 jongeren en 3 vrijwilligers met de bus naar het Herman van Veen Arts Center in Soest. Om het schooljaar af te sluiten bezocht de taalklas de voorstelling Robin & Robel. Een coproductie van Theater Gnaffel en Harlekijn Holland, te bezoeken.

Onderweg werd er gezongen en at iedereen samen een maaltijd die door de vrijwilligers werd verzorgd. Zowel de deelnemers en vrijwilligers waren ontzettend enthousiast en ontroerd door deze prachtige voorstelling!

Dit bezoek vormde een super kick-off van het project ZIN, dat door Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds in samenwerking met Stichting Lemat tot stand is gekomen.

 

15 juli  Stichting Timon uit Rotterdam.

Deze stichting is ook bij ons gekomen vanuit de samenwerking Stichting Lemat, met wie we samenwerken in het project ‘Zin’ (zie ook ons jaarverslag 2017). De groep kinderen / jongeren die naar de voorstelling is gekomen, was op kamp in Maarsbergen.

De jongeren zijn over het algemeen 0,5 tot 2 jaren in NL. Ze gaan allemaal naar school, eerst ISK (Taalonderwijs) en daarna, waar mogelijk, door naar het mbo.

Daarnaast werkt stichting Timon met veel vrijwilligers als netwerk om de jongeren heen. Waaronder taalvrijwilligers die de jongeren met nood en / of interesse, kunnen voorzien van bijscholing wat betreft de Nederlandse taal.

De reactie van de begeleider op hun bezoek aan Robin & Robel was als volgt: ‘Bedankt! En Bedank Herman ook maar, voor deze geweldige mogelijkheid. Dit heeft een aantal van onze jongeren de ogen geopend voor deze mooie kunstvorm. Wanneer je nieuwe initiatieven hebt om deze jongeren in aanraking te brengen met kunst, dan hoor ik het graag’.

 

Handtekeningenjagers

21 juli bezocht Stichting Lemat het Arts Center met ruim 60 nieuwe Eritrese Rotterdammers.

De groep bestond uit deelnemers van het Stichting Lemat project “Integreren doen wij samen” en bewoners van het AZC in Beverwaard vertrokken met twee flinke bussen richting Soest. Jong en oud genoot van de voorstelling waarin mooi gebruik wordt gemaakt van de prachtige omgeving van het landgoed waar het Herman van Veen Arts Center op gevestigd is.

 

Frontrow