ArtEZ Conservatorium: Liedjes uit vervlogen dagen

Datum
zaterdag 16 mei     20:00 uur

Willem Wilmink, volgens velen met zijn leeftijdsloze poëzie een van de beste dichters van Nederland, staat dit keer centraal in de reizende theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.

De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit zijn oeuvre, op muziek gezet door onder anderen Harry Bannink, in het splinternieuwe programma Liedjes uit vervlogen dagen.

De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en wordt geregisseerd door Louis van Beek. Het belooft een avond vol herkenning te worden, met een aantal verrassende en vergeten pareltjes van de hand van de meester.

 Willem Wilmink

Willem Wilmink (1936 – 2003) werd in de loop van zijn leven steeds beroemder als schrijver van kindergedichten en liedjes. Zijn televisiewerk was ook bij mensen die zijn naam niet kenden mateloos populair. Hij schreef voor De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, De film van Ome Willem, Sesamstraat, Kinderen voor kinderen en voor Herman van Veen.  Hij is de man van Deze vuist op deze vuist, Hallo Geitenbreiers, Broodje poep en hij bedacht de karakters van de onvergetelijke Erik Engerd en de Deftige Dame die scheetjes liet. Maar ook (cabaret)teksten als De oude school en Ben Ali Libi, en zijn onvergetelijke Frekie zijn van Wilmink.

Zijn Meisjes uit vervlogen dagen worden deze avond Liedjes uit vervlogen dagen, die verrassend tijdloos blijken te zijn.

Reserveer hier uw kaarten:

Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.