Kamermuziekmiddag

Datum
zondag 15 april     15:00 - 16:00 uur

Tijdens de maandelijkse kamermuziekconcerten spelen ensembles van duo tot kamerorkest. De ensembles bestaan uit musici studerend of net afgestudeerd aan de Nederlandse conservatoria.

Op 15 april speelt violist Ernst Jan Vos samen met pianiste Mariken Zandvliet werken van J.S. Bach, L. van Beethoven en W.A. Mozart. De presentatie van deze middag is in handen van Ab Nieuwdorp.

Ernst Jan werd geboren in 1996 te Amersfoort en groeide op in een muzikaal gezin. Ernst Jan studeert op dit moment aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maria Milstein. Als medeoprichter van het Arkovsky Sextet heeft hij concerten gegeven in zalen als Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ en Tivoli Vredenburg. Naast verschillende live optredens bij Radio 4 is het sextet in 2017 meerdere keren uitgezonden door Brava met het tweede strijksextet van Johannes Brahms. Ernst Jan is winnaar van verschillende prijzen bij het SJMN concours en het Prinses Christina Concours.

Op dit moment bespeelt Ernst Jan een Johannes Theodorus Cuypers viool, gebouwd in 1800, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes (F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Zij is lid van La Rondine (Sextet met blazers), Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij naast de bekende zalen in Nederland, in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni staat de tweede editie van het Kamermuziekfestival op het programma. Een weekend met kamermuziek uitgevoerd door kleine muzikanten uit een jong talentenklas tot aan jongvolwassen ensembles. De artistieke leiding van de kamermuziekdagen is in handen van klarinettiste Marieke Vos.

Fotografie: Pim van der Zwaan, Kees Vos en Letja Verstijnen.

Reserveer hier uw kaarten:

Uitverkocht.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.