Kamermuziekmiddag: masterclass Camiel Boomsma

Datum
zondag 12 januari     15:00 uur

Op 12 januari zal pianist Camiel Boomsma een openbare masterclass geven aan de getalenteerde jonge pianist Tiwaz Kraan, leerling aan de J.S. Bachschool. Tiwaz Kraan (11 jaar) won onlangs de ‘Masterclassprijs’ tijdens het Johan van den Boogert Concert in Singer Laren, een concert georganiseerd door het Herman van Veen Arts Center.

Camiel Boomsma is een van de meest veelbelovende pianisten van deze tijd. Hij wordt geprezen door internationale pers en publiek. Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, Teatro la Fenice in Venetië en St. John’s Smith-square in Londen.
In juli 2020 maakt hij zijn tweede solotour door China.
In maart 2020 debuteert hij bij het Noord Nederlands Orkest met Chopin’s 2e pianoconcert.
De Wagner-reis van Camiel Boomsma heeft wereldwijd zeer veel indruk gemaakt. In 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in o.a. BBC Music magazine (5 sterren), Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica e.a.
De Volkskrant schreef over zijn album Musings met o.a. F. Chopin-uitvoeringen: ‘aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel’.
Onlangs kwam zijn vierde album uit bij Challenge Records onder de titel The Innermost Side – Unfold.

Tijdens de maandelijkse kamermuziekserie spelen ensembles variërend van jong talent tot professionele ensembles.
Naast de maandelijkse kamermuziekserie is er het Paltz Kamermuziekfestival, een weekend gevuld met kamermuziekconcerten en masterclasses. De eerste editie vond plaats in mei 2017, de tweede editie in juni 2018. De derde editie vindt plaats op 13 en 14 juni 2020.

Artistiek Leider: Marieke Vos

Wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Soest en Triodos Cultuurfonds.

Dankzij de vrijwilligers, Stoelhouders en VriendenLoterij zijn al onze voorstellingen gratis bij te wonen. Het enige dat u betaalt zijn de reserverings- en verwerkingskosten à € 2,50 per persoon. Dit geldt niet voor onze stoelhouders en vrijwilligers. 

Wilt u meer dan zes plekken reserveren, neem dan contact op via info@hermanvanveenartscenter.com.

Reserveer hier uw kaarten:

U kunt helaas niet meer online reserveren voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.