Kamerpopmiddag: singer-songwriter Tenfold

Datum
zondag 3 november     15:00 uur

Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar visie op de wereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als Bon Iver, The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel.

Sinds 2014 treed Tineke Hussaarts op als solo-artiest onder de naam Tenfold. Tenfold bracht haar eerste titelloze EP uit, waarvan alle handgemaakte exemplaren uitverkochten. In het voorjaar van 2016 was Hussaarts de vaste support act van Lucky Fonz III tijdens zijn In Je Nakie tour. Ook was zij te zien in een uitverkochte Melkweg (The Max) als support van Sam Hunt en verzorgde zij voorprogramma’s van o.a. Benjamin Francis Leftwich, Tiny Ruins en William McCarthy van de Augustines.

Voor haar tweede EP werkte Tenfold samen met Peter Akkerman (Alamo Race Track). De vier liedjes die ze opnamen in de studio van Alamo Race Track werden op 27 oktober 2016 gepresenteerd in de Roode Bioscoop in Amsterdam tijdens de uitverkochte releaseshow van de EP ‘Before We Go Somewhere’.

In de zomer van 2017 speelde Tenfold op Oerol en tevens was zij onderdeel van het muzikale programma “The Summer Of Love” onder leiding van Leo Blokhuis. Samen met o.a. Tim Knol, Janne Schra, Anne Soldaat, Frank Lammers en Jeangu Macrooy speelde zij op bijzondere plekken als het Concertgebouw, Paradiso, TivoliVredenburg en Openluchttheater Caprera.

Tenfold haar nieuwe single Nine Square is op 20 mei 2019 uitgebracht. De release symboliseert een nieuwe tijd vol met nieuwe muziek en een hernieuwde sound. Ten opzichte van eerder uitgebracht werk kun je het volgende verwachten: synths, klarinet-solo’s, drumcomputers, samenzang, niet altijd even voor de hand liggende songstructuren en nieuwe gitaarsounds.

“…met haar kraakheldere stem, licht melancholische nummers en humor kost het haar geen enkele moeite het publiek voor zich te winnen.” – 3VOOR12
“ Tenfold en haar muziek zijn volledig wars van pretenties.” – The Daily Indie

Reserveer hier uw kaarten:

U kunt helaas niet meer online reserveren voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.