Oudroze

Datum
zondag 4 maart     12:00 - 13:00 uur

Waar zijn de dappere zielen die decennia geleden de moed hadden om uit de kast te komen? Zij die vol trots of blozend en verlegen met hun geaardheid in het licht stapten en een weg vrij baanden voor het roze nageslacht. Waar is die oudroze ziel nu? Om de historie te eren en te voorkomen dat de roze veteranen de kast weer in gaan, maakt radio & theatermaker Han Bosman het infotainmentprogramma ‘Oudroze’. Hierin zal zij, middels muziek, gesprekken met oude en jonge gasten én oog voor het heden; de oudroze mens en hun verhalen op warme en ludieke wijze centraal zetten. Dit kleurrijke ochtendprogramma is voor álle zielen live bij te wonen in het Landgoedtheater de Kapschuur op Landgoed De Paltz.

In deze live talkshow schuiven ditmaal aan: royaltydeskundige Marc van der Linden en journalist / oud NOS-correspondent: Margriet Brandsma.

Marc van der Linden (geboren op 6 oktober 1969 te Vught) is royaltydeskundige. In april 2007 verscheen zijn boek over prinses Máxima, in 2011 zijn boek over prins Bernhard: ‘de vrouwen van Prins Bernhard’. Naast dat Marc van der Linden met regelmaat als koningshuisdeskundige aan de desk van RTL Boulevard zit, heeft hij ook een uitgesproken stem aangaande de homo -emancipatie en de LHBTI gemeenschap, wanneer dit onderwerp aan de orde is.

Margriet Brandsma (geboren op 17 juli 1957 in Sint Pancras) begon haar loopbaan als journalist bij het Noordhollandse Dagblad in Alkmaar. Van 1994-2010 werkte zij voor het NOS Journaal als correspondent voor Duitsland en het Alpengebied. Margriet geeft lezingen over ons buurland en draagt haar ervaringen over via interview -en presentatietrainingen.
In de Trouw van 2 mei 2009 werd Margriet Brandsma genoemd in een artikel over o.a. de zichtbaarheid van lesbische vrouwen in de media, respect voor lesbische vrouwen en hun eventuele voorbeeldfunctie. Hebben lesbische vrouwen in de media ‘coûte-que-coûte’ een voorbeeldfunctie? Han praat er over door.

Dankzij de vrijwilligers, Stoelhouders en VriendenLoterij zijn al onze voorstellingen gratis bij te wonen. Een donatie is evenwel van harte welkom.

Reserveer hier uw kaarten:

U kunt helaas niet meer online reserveren voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.