Paltz jazz: Marit van der Lei Nextet

Datum
zaterdag 30 november     20:00 uur

Het Marit van der Lei Nextet is opgericht in 2015. Geïntrigeerd door de blazerssecties die ze tijdens haar studie hoorde, en door het jarenlang zingen bij bigbands, begon ze met schrijven voor een jazz combo met een kleine blazerssectie, en besloot ze dat ze een van de blazerspartijen zelf wilde zingen.

Dit resulteerde in haar debuut album ‘in Other Words’. Marit schrijft contemporary jazz voor haar ‘nextet’, geïnspireerd door Kenny Wheeler, Cecile Mclorin Salvant en het Dave Holland Octet. Ook al ziet ze tekst als een grote meerwaarde van het vocalist-zijn, ze vind vaak meer dan genoeg expressiemogelijkheden door geheel woordloze zang. Haar brede muzikale interesse heeft haar onder andere een concert op het Montreux jazz festival bezorgd, liet haar zingen in de strijkers-sectie van Startas Orkester (Keep an Eye award 2014), en liet haar werken met de ‘Matthew Herbert Brexit Big Band Choir. Met laatstgenoemde speelde ze o.a. op het North Sea Jazz Festival en het Middelheim jazz festival. Naast haar eigen nextet, zingt ze ook in het Kika Sprangers Large Ensemble (Young VIP 2018), en gaat ze komend jaar op tour met de kinder theatervoorstelling ‘de ontspoking’, geleid door Martin Fondse (Buma Boy Edgar 2018).

De jazzavonden op De Paltz worden georganiseerd door Jannemien Cnossen en Vereniging Artishock.

Reserveer hier uw kaarten:

Uitverkocht.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.