Presentatie gedichtenbundel Henk van Zuiden

Datum
zondag 10 november     15:00 uur

Henk van Zuiden (Apeldoorn, 7 januari 1951) is een Nederlandse dichter, bloemlezer en dierenbeschermer.

Als zevende zoon is hij de hekkensluiter van een familie die ook vijf dochters rijk is. Zijn vader had een klein granito- en terrazzo-bedrijf. Op 25-jarige leeftijd vertrok Van Zuiden naar Den Haag. Van 2005 tot 2012 was hij redacteur van Poëziereeks De Windroos (Uitgeverij Holland), hij werkte daarnaast parttime werk bij de Stichting Proefdiervrij (tot december 2012). Van Zuiden was coördinator van de Eenzame Uitvaart in Den Haag en werkte sinds 2013 als uitvaartdichter, hij schreef in opdracht van nabestaanden een uitvaartgedicht. Met het schrijven van gedichten in opdracht, zijn werk voor de Eenzame Uitvaart in Den Haag en het samenstellen van bloemlezingen met gedichten, is hij om gezondheidsredenen in 2018 mee gestopt.

In 1981 verscheen de eerste door hem samengestelde bloemlezing met proza en poëzie: Bericht voor de kalme wandelaar. Twee jaar later wordt zijn poëziedebuut gepubliceerd: Monument voor moeder. In 2008 verscheen de jubileumbloemlezing uit eigen werk: Ik schreef het toch. Henk van Zuiden heeft inmiddels zoveel bloemlezingen op zijn naam dat hij ook wel de Bloemlezer des Vaderlands wordt genoemd.

Op zondag 10 november presenteert hij zijn nieuwste gedichtenbundel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het aantal plaatsen is beperkt.

Reserveer hier uw kaarten:

U kunt helaas niet meer online reserveren voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.