Slotavond Week van de Afrikaanse roman

Datum
vrijdag 27 september     20:00 uur

Van 20 t/m 29 september vindt op verschillende locaties in Nederland en Vlaanderen de vierde Week van de Afrikaanse roman plaats. Hun laatste avond samen vieren de schrijvers en artiesten van “dé Week” in De Kapschuur. Laat u meevoeren door de Afrikaanse taal, luister naar de verhalen van de schrijvers en maak kennis met de traditionele muziek van de Khoi, de eerste bewoners van de Kaap.

Frazer Barry, zanger, kletsrymer en multi-instrumentalist, is de frontman van de klipkoprock-formatie Tribal Echo. In het najaar van 2018 toerde hij door Nederland met de voorstelling Krotoa. Samen met zijn vrouw Deniel Barry (percussie) brengt hij daarnaast een programma met getoonzette gedichten van Adam Small, een van de eerste Kaapse stemmen in de Afrikaanse literatuur.
Karin Brynard is een journaliste die getuige was van de vrijlating van Nelson Mandela en de geboorte van een nieuw Zuid-Afrika. Brynard publiceerde tot nu toe drie literaire thrillers – Plaasmoord, Onse vaders en Tuisland – die behalve spannend ook opvallend humoristisch zijn. Haar meest recente roman, Tuisland (2017), overstijgt het thrillergenre. Hierin schrijft zij met grote deernis over het armoedige leven van de laatste San aan de rand van de Kalahariwoestijn.
Valda Jansen is geboren in Aliwal-Noord, maar groeide op in het kustplaatsje Strand. Ze studeerde Duits aan de Universiteit van Wes-Kaapland en werkte als lerares Duits in Mitchells Plain en Paarl. Daarna werkte ze als journalist bij Die Burger en Beeld, als tekstschrijver bij het tv-journaal en als redacteur bij diverse radioprogramma’s. In 2016 verscheen haar debuutroman Hy kom met die skoenlappers.
Riana Scheepers werd geboren in Vryheid in KwaZoeloe-Natal. Scheepers studeerde Afrikaans en Nederlands aan de Universiteit van die Vrystaat in Bloemfontein en werkte als docent aan de universiteiten van Zoeloeland en Kaapstad, als redacteur bij een uitgeverij en als schrijfdocent aan een jongensschool in Stellenbosch. In haar romans en korte verhalen verwerkt Scheepers thema’s en motieven uit inheemse verteltradities. Ook hebben haar verhalen een feministisch karakter.
Eben Venter is de auteur van zeven veelgeprezen romans, waaronder Foxtrot van die vleiseters, Ek stamel, ek sterwe en Wolf, Wolf. Hij is ook de auteur van twee verhalenbundels en een verzameling columns. Verwerking van het verleden, de migrantenervaring, homoseksualiteit en de natuur zijn belangrijke thema’s

Reserveer hier uw kaarten:

U kunt helaas niet meer online reserveren voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.