UBUNTU – ik ben omdat wij zijn

Datum
woensdag 18 juli     14:00 - 18:07 uur

UBUNTU – ik ben omdat wij zijn

Mandela’s geschenk aan de wereld.

Op woensdag 18 juli 2018 organiseert het Herman van Veen Arts Center een bijzondere Zuid-Afrikaanse dag op Landgoed De Paltz.

Op deze internationale Nelson Mandela Day, tevens de dag waarop hij zijn 100ste verjaardag zou hebben gevierd, presenteert Annette Nobuntu Mul haar nieuwe boek Opsoek naar Ubuntu. Annette Nobuntu Mul is oprichter van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland. Ze is coach, therapeut, trainer, spreker en auteur.

In dit boek gaat Annette Nobuntu Mul op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtengoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de apartheid in Zuid-Afrika.

Via persoonlijke ontmoetingen en ontroerende reportages neemt Annette Nobuntu Mul de lezer aan de hand, in een ontdekkingstocht naar de essentie van Ubuntu. Ze spreekt de gevangenisbewaker van Mandela, de dochter van Tutu en de moordenaars van de studente Amy Biehl, die van verzoening hun

levenswerk hebben gemaakt. Ze verbindt die inzichten met westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.

De gehele dag zal in het teken staan van Ubuntu, Nelson Mandela en al het moois uit Zuid-Afrika.

PROGRAMMA

14:00 ontvangst op Landgoed de Paltz

15:00 -15:30 muzikaal intermezzo; Kora speler Jalli Lamin Kuyateh (VOL, geen plaatsen meer beschikbaar)

16:00 -17:07 boekpresentatie Annette Nobuntu Mul

(67 minuten, omdat Nelson Mandela 67 jaar van zijn leven

aan de mensenrechten in de wereld heeft gewijd)

17:07 signeren / borrel

18:07 einde

Op het landgoed zijn verschillende kraampjes te vinden met verkoop van typisch (zuid) Afrikaanse producten.

Eten en drinken kunt u tegen betaling nuttigen in ons Grand Cafe Gaëtane.

Voor het muzikaal intermezzo van Kora speler Jalli Lamin Kuyateh zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. U kunt nog wel reserveren voor het overige programma op deze dag.

Dankzij onze vrijwilligers, stoelhouders en de VriendenLoterij zijn al onze voorstellingen gratis bij te wonen. Een donatie is evenwel van harte welkom.

Reserveer hier uw kaarten:

Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar voor deze voorstelling.

Harlekijn Holland BV exploitatie
Telefoon +31 (0)346 330003
Telefoon +31 (0)346 330003
info@hermanvanveenartscenter.com
Facebook TwitterInstagramYouTube Channel
De exploitatie en de financiële administratie van het Herman van Veen Arts Center wordt verzorgd door Harlekijn Holland b.v.