Inloggen Vrijwilligers

Vrijwilliger bij het Arts Center

Bij het Herman van Veen Arts Center zijn vele mensen betrokken die, behalve dat het op het Arts Center heerlijk toeven is, het ook leuk vinden om deelgenoot te zijn van het vele moois dat daar plaatsheeft.

Zo zijn er de voorstellingen waar jonge mensen hun eerste ‘kunsten’ mogen vertonen.
In de galerie hangen de vele werken van Herman van Veen, maar er wordt ook ruimte gegeven aan jonge kunstenaars die hun werken mogen exposeren. Hoe leuk is het om al deze jonge mensen te volgen in het groeien naar volwassenheid en perfectie in dat wat zij doen.

Tijdens rondleidingen krijgt u de achtergrond te horen van de kunstenaars en de geëxposeerde werken. Ook krijgt u informatie over de geschiedenis van het Arts Center, het landgoed en villa De Paltz die meer dan honderdvijftig jaar oud is.

Landgoed De Paltz is groot, een klein deel daarvan valt onder het beheer van het Herman van Veen Arts Center. Dat deel van het landgoed wordt in samenspraak met het Utrechts Landschap door een enthousiaste groep parkbeheerders zelf onderhouden.

Het Herman van Veen Arts Center is verbonden aan het Herman van Veen Arts Center Fonds dat vanuit haar ideële doelstelling met vele enthousiaste mensen werkt die zich vrijwillig inzetten voor de programmering op en het in stand houden van het Arts Center.
Zo zijn er bij de voorstellingen, de galerie, de rondleidingen, het parkbeheer vele vrijwilligers betrokken.

Waarom vrijwilligers? Het Herman van Veen Arts Center heeft zich als doel gesteld om jonge mensen een podium te geven en om mensen met een smalle beurs de gelegenheid te bieden van cultuur en natuur te genieten. Alle voorstelling zijn daarom gratis bij te wonen.

De vrijwilligers dragen met hun inzet een stevig steentje bij aan dit doel. Zij doen dit met veel enthousiasme. Het is een vorm van geven maar ook van ontvangen. De energie van het doen, het bekijken/beluisteren van de voorstellingen, de omgeving, elkaar, maakt het zo inspirerend.

Vrijwilligers zijn er nooit genoeg. En ieder heeft zijn eigen interesse en doet waar hij zich het prettigst bij voelt.
Zou u ook een steentje bij willen dragen, neem dan contact met ons op. Wees welkom.

Marja van den Breemer
coördinator vrijwilligers

Vrijwilliger worden? Mail Marja 

Hieronder leest u een aantal ervaringen van vrijwilligers:

Ingrid Wessel: Vrijwilliger en inmiddels medewerker Harlekijn Holland

‘Mijn werk was mijn leven en toen ik mijn baan verloor viel ik in een gat. Bij het Herman van Veen Arts Center kreeg ik de kans om vrijwilligerswerk te doen. Hierdoor heb ik diverse mensen leren kennen en weer invulling in mijn dagelijkse leven gekregen. Wat een geluk dat dit op mijn pad is gekomen en het maakt mij gelukkig dat ik hier mag werken. Herman van Veen Arts Center vind ik een geweldig initiatief en ben er echt fan van. Ik heb grote bewondering voor Herman en Edith.’

Annemieke de Leeuw: Vrijwilliger

‘Ik ben zo’n 3 jaar geleden gestopt met werken en wilde iets gaan doen als vrijwilligster. Ik las toen in de krant dat de Paltz vrijwilligers zocht en ik ben gaan kijken. Omdat ik van muziek, show en natuur hou sprak mij dit enorm aan, ook omdat er een ontspannen sfeer was op een schitterende locatie. Het is fijn om mee te helpen de droom van Herman en Edith – om cultuur en natuur samen te brengen en dit voor iedereen toegankelijk te maken – te verwezenlijken.

Hij geeft jonge begaafde artiesten een podium om zich nog meer te ontwikkelen en verder te komen. Het is mooi om te zien dat de vaste groep vrijwilligers heel hard werkt en dit met enorm veel plezier doet.

Kijk bijvoorbeeld naar hoe mooi de villa wordt en er stap voor stap alles bedacht, meer ontwikkeld en uitgerold wordt. Maar ook het organiseren van leuke activiteiten en bijvoorbeeld speciaal een dansvoorstelling ontwikkelen voor asielzoekerskinderen zijn bijzonder. De rechten van het kind zijn heel belangrijk voor Herman.

Ik voel mij als vrijwilligster enorm gewaardeerd. Je hoort bij “de familie Paltz”. Is er iets te vieren, dan mag je meedoen. Vrijwilligster zijn op de Paltz is enorm divers en afwisselend. Ik help onder andere in de tuin, ben gastvrouw of werk in het café. Men weet inmiddels waar mijn interesses liggen. Er wordt ook gevraagd wil/kan je dit of dat doen. Dat is erg leuk en dat waardeer ik.

Je ontmoet heel veel verschillende mensen en je krijgt er vrienden bij. Ik vind dat Herman deze cultuurprijs zeker verdient hij zet zich enorm in voor cultuur in al zijn facetten en maakt het mogelijk om mensen die dit elders niet zouden kunnen betalen er hier ook van kunnen genieten.’

Gabrielle Leguit: Vrijwilliger

‘Door toeval ben ik in contact gekomen met het Herman van Veen Arts Center en ben ik lid geworden van de groep vrijwilligers die Herman helpen om zijn idealen op de Paltz te verwezenlijken.

Ik voel mij op de Paltz erg op mijn gemak door de warme specifieke sfeer. Ik ontmoet er plezierige gelijkgestemde mensen.

Herman geeft vele jonge artiesten de gelegenheid op te treden in de daarvoor speciaal omgebouwde kapschuur. Het is ook leuk om in de ongedwongen sfeer met deze jonge mensen in contact te komen.

De organisatie neemt veel culturele initiatieven op allerlei gebied. Er is gelegenheid voor het voeren van goede gesprekken met vele soorten mensen. Er is uitgebreid aandacht voor problemen in de maatschappij, die op een ontspannen maar ook indringende manier voor het voetlicht worden gebracht, zoals activiteiten voor de vluchtelingen en kinderen. Op dezelfde manier worden kinderen, in de vorm van kinderverhalen en kindervoorstellingen, die een belangrijke plaats op de Paltz innemen, met de maatschappij in aanraking worden gebracht.

De waarde hiervan blijkt uit het feit dat deze voorstellingen vrijwel altijd uitverkocht zijn. Het mooie van alle bovenstaande is dat het bijwonen ervan gratis is.’

Inloggen Vrijwilligers