Harlekijn Holland organiseert deze zomer op het Herman van Veen Arts Center Het zomert op De Paltz. De opening is op woensdag 3 juli met een Vogelvlucht-concert van Herman van Veen en Edith Leerkes en wordt afgesloten met Alfred Jodocus Kwak – Een reis om de wereld in liedjes, een spiksplinternieuw avontuur van het dappere weeseendje.  

Naast de reguliere programmering in juli en augustus, wordt met Het zomert op De Paltz vooral de nadruk gelegd op het sociaal-maatschappelijke karakter van het Arts Center. Dit gebeurt door het plannen van bijzondere voorstellingen en andere activiteiten, waarmee ook de samenwerking met buurgemeenten en ontmoetingen tussen inwoners wordt gestimuleerd. Zo worden buitenschoolse opvangorganisaties in Soest en Soesterberg, evenals de medewerkers en bewoners van zorgcentra, uitgenodigd. Harlekijn zal, in samenwerking met Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds, daarnaast samenwerken met Stichting Balans en de voedselbanken om zo ook mensen met een kleine beurs te kunnen ontvangen.

 

Voor de kinderen organiseert Harlekijn – naast extra voorstellingen – vier keer de vrolijke kindervoorstelling Muk ziet ze groeien gecombineerd met een aansluitende workshop. Voor ouderen worden er speciale dagen georganiseerd die bestaan uit een ochtendvoorstelling, zoals Saskia zingt Sonneveld, een lunch en een middagvoorstelling, bijvoorbeeld de natuurgedichtenvoorstelling Mijn nest zit me te wijd en Alfred Jodocus Kwak’s liedjesreis om de wereld. Voor zo’n dag betalen ouderen alleen voor de lunch.

Naast het bezoeken van voorstellingen worden ook ‘doe-dagen’ georganiseerd. Hierbij worden ouderen uitgenodigd om mee te doen aan activiteiten zoals yoga-oefeningen, jeu-de-boules of schaken, dit alles hopelijk in de buitenlucht.

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen worden opgehaald met de Bertus Leerkes Bus.

Het zomert op De Paltz wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Soest, Buma Cultuur en Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds.

 

Open Podium

Onderdeel van Het zomert op De Paltz is het Open Podium op zaterdag 10 en 24 augustus van 15:00 tot 16:00 uur. Zangers, dansers, kleinkunstenaars, muzikanten, ander talent. Liefhebbers, professionals, amateurs, iedereen is welkom en mag meedoen. Elke leeftijd, elk genre. De lengte van zo’n optreden mag op zijn hoogst een kwartier duren om zo maximaal drie artiesten, groepen en/of acts te kunnen presenteren. De optredens zijn akoestisch en vinden plaats op onze buitenspeelplaats en bij slecht weer in ons Landgoedtheater De Kapschuur. Vrij entree.

Enthousiast geworden? Mail dan naar info@hermanvanveenartscenter.com
Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 augustus.