Auto

Landgoed De Paltz is een beschermd natuurgebied en daardoor niet toegankelijk voor auto’s.  U kunt uw auto parkeren bij het naastgelegen ‘DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen’, Van Weerden Poelmanweg 4-6. Vanaf daar is het een wandeling van ongeveer 15 tot 20 minuten. Gebruikt u voor deze wandeling geen eigen routeplanner maar bekijk onderaan deze tekst het kaartje.

U loopt de parkeerplaats van het Hilton af en slaat rechtsaf het fietspad op. Blijf het fietspad, parallel aan de Van Weerden Poelmanweg, volgen. (Sla niet rechtsaf het Heezerspoor Westzijde op, maar volg het fietspad.) Na ongeveer 400 meter ziet u aan uw rechterhand, naast een groot groen toegangshek, de borden ‘Landgoed de Paltz’ en ‘Herman van Veen Arts Center’ evenals 2 grote witte keien. Hier kunt u Landgoed de Paltz betreden via het voetgangershek aan de linkerzijde van het grotere hek. Dit voetgangerspoortje is dagelijks geopend.

Op de hoofdlaan van het landgoed loopt u vervolgens een kleine 500 meter rechtdoor tot u aan uw linkerhand Villa de Paltz / ons Arts Center ziet. Vervolgens loopt u via het klinkerpad naar de villa en bent u gearriveerd.

Wandelroutekaartje

————

Route voor leveranciers en artiesten

Herman van Veen Arts Center
Landgoed De Paltz 1
(Navigatiesysteem huisnummer 2 gebruiken)
3768 MZ Soest

Vanaf Utrecht
− A28 richting Amersfoort
− Neem afslag 4 Soesterberg / Soest
− Aan het eind van de afrit links Richelleweg (N413)
− Tweede stoplicht rechts
− Volgende stoplicht links naar de Van Weerden Poelmanweg (N413)
− De ingang van De Paltz ligt aan de Van Weerden Poelmanweg

Vanaf Amsterdam
− A1 richting Amersfoort
− Neem afslag Knooppunt Eemnes naar N221 richting Soest
− Sla linksaf naar de Zandheuvelweg
− Flauwe bocht naar rechts naar de Amsterdamsestraatweg/N221
− Volg deze weg ca. 7 km
− De ingang van De Paltz ligt aan de Van Weerden Poelmanweg

Landgoed De Paltz is een beschermd natuurgebied. Wilt u zo vriendelijk zijn de snelheidslimiet van 10 km per uur te respecteren.

Openbaar vervoer en fiets

Het Herman van Veen Arts Center kunt u ook goed met het openbaar vervoer bereiken.

In weekenden en in alle schoolvakanties kunt u met bus 356 rechtstreeks van Amersfoort naar het Nationaal Militair Museum. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Arts Center. Neem de ingang van Landgoed de Paltz, schuin tegenover de ingang van het Nationaal Militair Museum. Loop over de wandelroute van het Utrechts Landschap linksom door de op het landgoed gelegen vallei tot aan de hoofdlaan van het landgoed. Vervolgens slaat u rechtsaf en zult u na 150 meter Villa de Paltz / ons Arts Center zien liggen.

Op doordeweekse dagen (dinsdag t/m vrijdag) brengt lijn 575 u vanaf station Driebergen-Zeist en Soest-Zuid naar bushalte Heezerspoort bij het Hilton hotel. Vervolgens kunt u in een kleine 15 minuten naar ons Arts Center wandelen. Gebruikt u voor deze wandeling geen eigen routeplanner maar bekijk onderaan deze tekst het kaartje.

Stap uit bij halte Heezerspoor en sla linksaf het fietspad op, indien u vanuit de richting Zeist komt zult u eerst de weg over moeten steken. (U loopt i.i.g. richting A28/Utrecht; zie wandelroutekaartje.) Blijf het fietspad, parallel aan de Van Weerden Poelmanweg, volgen. (Sla niet rechtsaf het Heezerspoor Westzijde op, maar volg het fietspad.) Na ongeveer 400 meter ziet u aan uw rechterhand, naast een groot groen toegangshek, de borden ‘Landgoed de Paltz’ en ‘Herman van Veen Arts Center’ evenals 2 grote witte keien. Hier kunt u Landgoed de Paltz betreden via het voetgangershek aan de linkerzijde van het grotere hek. Dit voetgangerspoortje is dagelijks geopend.

Op de hoofdlaan van het landgoed loopt u vervolgens een kleine 500 meter rechtdoor tot u aan uw linkerhand Villa de Paltz / ons Arts Center ziet. Vervolgens loopt u via het klinkerpad naar de villa en bent u gearriveerd.  Wandelroutekaartje

Deze buslijn 575 stopt ook bij het Nationaal Militair Museum. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Arts Center. Neem de ingang van Landgoed de Paltz, schuin tegenover de ingang van het Nationaal Militair Museum. Loop over de wandelroute van het Utrechts Landschap linksom door de op het landgoed gelegen vallei tot aan de hoofdlaan van het landgoed. Vervolgens slaat u rechtsaf en zult u na 150 meter Villa de Paltz / ons Arts Center zien liggen.

Plan uw reis altijd via 9292.nl of via de website van Syntus. Er kunnen wijzigingen zijn.

FIETS

Het Herman van Veen Arts Center is goed bereikbaar met de fiets. U kunt via het groene voetgangershek aan de Van Weerden Poelmanweg het landgoed op. Op de hoofdlaan van het landgoed fietst u vervolgens een kleine 500 meter rechtdoor tot u aan uw linkerhand Villa de Paltz / ons Arts Center ziet. Vervolgens fietst u via het klinkerpad naar de villa en bent u gearriveerd.  Stal de fietsen bij de 2 fietsenrekken (houten hekwerk) langs de klinkerpaden naast Villa de Paltz. Zie voor de locatie van de toegang tot het landgoed ons Wandelroutekaartje.

LET OP in de wintermaanden kan het her en der glad zijn op de klinkerpaden op Landgoed De Paltz!