Alfred Charity Cup 2015

1e Alfred Charity Cup, 7 juni
Om het jaar wordt er in Duitsland een charity golftoernooi georganiseerd door de Herman van Veen Stiftung. Doel van dit toernooi is geld inzamelen voor de realisatie van een vakantiehuis voor zieke kinderen, het Alfred J. Kwak-Haus. Met het Duitse charity golftoernooi als voorbeeld hebben we als Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds afgelopen 7 juni de start gemaakt met een Nederlandse versie van het charity golftoernooi, de Alfred (J.Kwak) Charity Cup.

1a

Een golftoernooi gecombineerd met een cultureel event vol muziek op het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. Het culturele event bestond uit een aantal concerten van het Bach Jeugd Orkest en musici van het Haags Conservatorium. Het golftoernooi en het cultureel event hebben we georganiseerd om geld in te zamelen voor kinderen die momenteel verblijven in het asielzoekerscentrum Soest/Zeist. Achtergrond van het initiatief was het idee om de kinderen die in een zeer onzekere/angstige situatie leven een dag om nooit te vergeten te bezorgen. Even weg uit het sombere AZC om een heerlijke ontspannen tijd te hebben midden in de natuur.

1

Daarnaast wilden we dergelijke dagen ook in 2016 mogelijk maken. Het golftoernooi, culturele event, de deelnemers en o.a hoofdsponsor de Rabobank hebben het mogelijk gemaakt dat we niet alleen deze dag(en) hebben kunnen organiseren maar door de opbrengst van het golftoernooi en cultureel event hebben we het AZC ook kunnen helpen op meer vlakken. Met behulp van de Soester ondernemer Profile, hebben we bijvoorbeeld een ‘fietsenfonds’ op kunnen zetten waardoor het AZC zeer goedkoop goede 2e hands fietsen kan afnemen die volledig onderhouden en op maat worden afgeleverd bij het AZC. Voor de kinderen op het AZC is het gebrek aan fietsen namelijk een groot issue. Door de kinderen dit vervoer te geven, geven we de kinderen ook de mogelijkheid ons te bezoeken.


Soester Courant – Alfred Charity Cup 2015

Gooi en Eemlander – Alfred Charity Cup 2015

De Nederlandse Golfkrant – Alfred Charity Cup 2015

‘Dichtbij’ magazine van de Rabobank – Alfred Charity Cup 2015