2016

Ontvangst bezoekers uit het AZC, 13 maart

Dankzij de 1e Alfred Charity Cup kunnen we dit jaar een aantal malen de bewoners van het AZC Soest/Zeist uitnodigen voor het bijwonen van onze voorstellingen. Naast het bezoeken van de voorstellingen willen we voor deze mensen op deze dagen altijd wat extra leuke dingen organiseren.

IMG_1009   IMG_1007

13 maart hebben we een een groep kinderen en ouders ontvangen vanuit het AZC Soest/Zeist.
Deze groep gasten hebben we ‘s ochtends opgehaald in een oude Amerikaanse schoolbus.
Op het Arts Center werden zij ontvangen met koffie, thee, limonade en wat lekkers.

Vervolgens hebben ze samen met ons reguliere publiek genoten van onze voorstelling ‘Zing Speel Dans’.
Na de voorstelling hebben we de groep getrakteerd op een frietenlunch (en fruit). Vervolgens hebben onze gasten een workshop tekenen gevolgd. Deze workshop was het vervolg op een workshop die eerder in maart op het AZC zelf al gestart is.

IMG_0998   IMG_1005   IMG_1006

De getekende werken zijn gerelateerd aan onze voorstelling over Benjamin de Beer. Benjamin is een vluchteling maar een vluchteling met een andere achtergrond. Benjamin is een ijsbeer die door de klimaatveranderingen moet vluchten en aarden in de bossen in plaats van op de ijsvlakten. Aarden in een omgeving waar de lokale bevolking niet altijd evenveel sympathie toont. De tekeningen maakten tot juni van dit jaar onderdeel uit van een kleine expositie over de klimaatproblematiek, waarbij de route die Benjamin in onze voorstelling aflegt uitgebeeld is.

IMG_7712

Opening aanbouw Kapschuur, 22 mei

Op 22 mei hebben we de aanbouw aan onze  theaterruimte de Kapschuur geopend. De aanbouw bevat de nieuwe entree, garderobe en toiletten voor onze gasten. In de aanbouw is ook een kleedkamer voor de artiesten en een opslagruimte voor de toneelattributen gebouwd. Zeer belangrijk is dat met de aanbouw een  rolstoel pad is aangelegd waardoor de toegankelijkheid voor minder validen sterk verbeterd is. naast het rolstoel pad hebben we ook een aangepast toilet ingebouwd. De rolstoeltoegankelijkheid is mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs.

!cid_8BCC6CA3-1503-4331-B590-767E8B906852

Bezoek bewoners van het A.Z.C. Soest – Zeist op het Arts Center, 18 september

Vorig jaar juni hebben we vanuit het Herman van Veen Arts Center een charity golftoernooi geoganiseerd; De 1e Alfred Charity Cup. Een golftoernooi gecombineerd met een cultureel event vol muziek op het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest.

Met de opbrengst van het golftournooi hebben we de bewoners van het AZC niet alleen vorig jaar deze heerlijke dag kunnen geven maar nodigen wij de bewoners elk kwartaal uit om bij ons te komen genieten van een mooie voorstelling, spel en dans.

Ook op 18 september waren de kinderen en ouders weer bij ons te gast. Deze zondag hebben we onze groep gasten om 10 uur opgehaald met een oude Amerikaanse schoolbus.

1

De kinderen hebben genoten van de voorstelling ‘Speel zing dans’ en ze zijn rondom de voorstelling vermaakt door onze vaste groep ‘Buitenspelers’. Deze acteurs zijn de gastvrouwen en heren van het Arts Center, het zijn karakters uit onze voorstellingen. Kabouter Paltz en zijn dochter, de Barones van Paltz en haar moeder en Bas Beuk onze boswachter.

3

De kinderen hebben gespeeld stoelen-gedanst en gejeu-de-bould. Tussendoor hebben we een lekkere lunch met frieten voor onze gasten verzorgd.

2

Opening kabouterpad langs het Herman van Veen Arts Center/Landgoed De Paltz, 28 september

Herman heeft op woensdag 28 september in Soest een nieuw kabouterpad geopend.

Een kabouterpad is een pad door de natuur dat gevolgd wordt door kleine kinderen.
Onderweg wordt de kinderen gevraagd om kleine opdrachtjes uit te voeren.
Kinderen die het kabouterpad lopen krijgen een knapzak en een puntmuts. Met het uitvoeren van de opdrachten uit het kabouterboekje dat de kinderen ook meekrijgen kunnen ze een kabouterdiploma winnen.

Om de opening van dit nieuwe kabouterpad te vieren heeft Herman op het kabouterpad verhalen verteld aan de kinderen van verschillende basisscholen uit Soest.

voorleessessie

De kabouterpaden zijn in beheer bij Staatsbosbeheer. Het initiatief voor het nieuwe kabouterpad in Soest is van de Nicole en Vincent van der Wardt, uitbaters van restaurant ‘t Hooght.

Het nieuwe kabouterpad loopt van ’t Hooght in Soest langs zowel het Nationaal Militair Museum
als Landgoed de Paltz waarop het Herman van Veen Arts Center ligt.

Natuurlijk woont Kabouter Paltz op dit Landgoed en is de route langs De Paltz en het Arts Center uitermate geschikt voor dit kabouterpad. De totem waar de route start is heeft dan ook een afbeelding van Kabouter Paltz.

Eén van de opdrachten die de kinderen krijgen in het kabouterboekje gaat natuurlijk over Kabouter Paltz.

‘Kabouter Paltz zit hier elke dag te genieten van het mooie uitzicht. Hij zit dan heel stil.
Hij luistert naar alle geluiden van het bos. Ga maar eens bij hem staan of zitten.
En luister net als Kabouter Paltz naar alle geluiden van het bos. Wat hoor je allemaal?’

Kabouter Paltz is ook te vinden op: www.hermanvanveenartscenter.com en onze webshop.
Meer informatie over het kabouterpad: https://www.staatsbosbeheer.nl/kabouterpad

paltz-totem

Samenwerking Arts Center Fonds en Vrienden van Meander Amersfoort, 12 oktober

‘Herman van Veen Arts Center Fonds uit Soest maakt overnachten bij ziek kind mogelijk’

Met ingang van 12 oktober beschikt de afdeling Moeder en Kind van Medisch Centrum Meander over een Herman van Veen Arts Center Fonds bedbank waardoor ouders een nachtje bij hun kind kunnen slapen. De speciale bedbank is mogelijk gemaakt door steun van het Herman van Veen Arts Center Fonds en is afgelopen donderdag tijdens een voorleesvoorstelling feestelijk in gebruik genomen.

1

De onthulling markeert de start van de samenwerking met het Herman van Veen Arts Center Fonds uit Soest als nieuwe Vriend van Meander. In de toekomst zullen er vaker gezamenlijke activiteiten zijn. Zo zullen patiënten voorstellingen bezoeken van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz in Soest. De Vrienden van Meander en het Herman van Veen Arts Center geven hiermee vorm aan beider wens om ontspanning en afleiding te bieden aan kinderen die in een moeilijke situatie zitten.

De onthulling vond woensdag 12 oktober plaats, midden in de Kinderboekenweek. Kabouter Paltz en zijn dochter Lia Paltz (acteurs Annerie van Loenen en Bert Simhoffer van het Herman van Veen Arts Center), hielden de spanning erin met het verhaal over kabouter Paltz en de Alvermannen. Daarna werd de bedbank onthuld door patiëntjes samen met Kabouter Paltz, zijn dochter Lia en Edith Leerkes de compagnon van Herman in het Arts Center. De bedbank is een welkome aanvulling is op de afdeling Meander Moeder Kind. Ouders kunnen nu op de eenpersoonskamers in het ziekenhuis overnachten bij hun zieke kind.

2

3