2021

COVID-19 persconferentie, 2 februari

Helaas heeft de laatste versoepeling nog niet veel perspectief geboden voor onze activiteiten op het Arts Center, de podiumkunsten en exposities blijven nog even uit voor het publiek. Neemt niet weg dat er veel gedaan is in de afgelopen maanden, met name op het gebied van onderhoud en verfraaiing. Mochten we dus weer open kunnen dan is alles spic en span.

In deze tijden is een wandeling op Landgoed de Paltz, en de er omheen gelegen natuur, een zeer welkom uitje. Wij hopen dat er op 10 februari met de lichte versoepelde opening voor winkels, dit voor onze gallery betekent dat we weer een koffie to-go faciliteit mogen opzetten. Dit zou een lichtpuntje in de tunnel betekenen.

Kabouter Paltz Dorp, 2 maart

Marianne Timmermans (Atelier Kunst4You) is de afgelopen maanden zeer druk in de weer geweest met staalplaat snijden, slijpen, zagen, vijlen en boren. 50 kilo aan staalplaten heeft Marianne verwerkt in dakjes en wandjes van de nieuwe behuizing voor onze kabouter kolonie. Ook heeft ze een schooltje gebouwd voor de kleinste kabouters. Al deze prachtige bouwwerkjes zijn afgelopen week geplaatst in het Kabouter Paltz Dorp. U kunt het dorpje dagelijks bekijken bij ons op het Arts Center.

Heropening Gallery op het Arts Center, 3 maart

Vanaf 3 maart zijn de exposities in de Gallery op het Arts Center weer te bezichtigen. Maximaal 6 mensen per uur kunnen telefonisch reserveren om op afspraak de gallery / winkel te bezoeken. Voor een afspraak belt u 0346- 330003. Tevens is het weer mogelijk om rondom uw bezoek een koffie met lekkers to-go af te halen.

Jaarlijkse bijdrage VriendenLoterij, 25 maart

Helaas heeft er dit jaar, vanwege de pandemie, geen Goed Geld Gala plaats kunnen vinden. Gelukkig heeft onze stichting desondanks wel haar jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij in ontvangst mogen nemen.

Het niet kunnen organiseren van het Goed Geld Gala neemt niet weg dat de VriendenLoterij met haar beneficianten hun positieve boodschap uit wil dragen. Mede met deze vrolijke tekening wil de VriendenLoterij laten zien hoe ze met haar beneficianten bijgedragen hebben aan de gezondheid van en het welzijn in Nederland. Ook wil de loterij met de tekening al hun trouwe deelnemers bedanken zonder wie het werk aan het welzijn van en de gezondheid in Nederland niet mogelijk geweest zou zijn.

Streams voorstellingen

Om de band met ons publiek nu niet te verliezen en om onze activiteiten aan te kunnen bieden aan een breder publiek dan wellicht in ons landgoedtheater (of buiten) is toegestaan willen we met ondersteuning van de Provincie Utrecht en het Prins Bernhard Fonds starten met het streamen van een selectie van onze voorstellingen.

Helaas heet COVID in de aanloop naar deze uitvoering wat roet in het eten gestrooid, met name in de aanlevering van de benodigde techniek / apparatuur. We hopen in het vierde kwartaal van 2021 te starten. Het is de bedoeling dat u zich via onze eigen Arts Center site aan kunt gaan melden om online een voorstelling te bekijken.

We mogen weer!, 28 mei

Vanaf 5 juni mogen we weer voorstellingen spelen in ons Landgoedtheater de Kapschuur maar natuurlijk ook in de openlucht. Enkele van de eerste voorstellingen die we aan kunnen bieden vanuit onze stichting zullen twee concerten zijn uit onze kamermuziekserie. Daarnaast komen de oude vertrouwde kindervoorstellingen ook weer terug, allen in een nieuw fris jasje. In juni speelt Kabouter Paltz en de Kleine Dingen en Alfred Jodocus Kwak Koning Sam. Reserveren kan via de site van het Arts Center.

13 juni speelt de voorstelling Sara zingt: vanavond bij jou?, een liedjesprogramma van Sara Leemans met chansons, kleinkunst en klassieke liederen.

19 juni zal het Jeugd Bach Orkest een concert spelen in de buitenlucht op De Paltz.

Het Bach Jeugd Orkest (Bachschool) o.l.v. Irma Vos en het Gitaar Camerata Eemland (Scholen in de Kunst) o.l.v. Susana Opanski, spelen voor het eerst weer voor publiek. Tijdens het concert spelen zij repertoire dat zij aan het instuderen zijn voor de opname van hun 2e CD

20 Juni spelen klarinettiste Marieke Vos en pianist Camiel Boomsma in de serie ‘Paltz Kamermuziekconcerten’. Op het programma staan werken van Jean-Xavier Lefèvre en Nino Rota. 

20 juni speelt ook fagottist Thomas Dulfer in de serie ‘Paltz Kamermuziekconcerten’ met zijn programma getiteld Palpitations.

27 juni einde van de maand volgt dan Saskia zingt Sonneveld. Zangeres, actrice Saskia Egtberts presenteert in haar voorstelling Saskia zingt Sonneveld, op piano begeleid door Bouwe Bruins liedjes uit het repertoire van de door velen geliefde Nederlandse zanger.

Jeugd Bach Orkest, 19 juni

Dubbelprogramma 18 juli en 26 september

Marieke Vos, Camiel Boomsma en Mick Sterling speelden  Max Bruch ‘Eight Pieces’ voor klarinet, cello, piano.

Paltz Kamermuziek Festival, 7 & 8 augustus

Op 7 & 8 augustus bruisde het Herman van Veen Arts Center van de klassieke muziek. Solisten, kleine en grote kamermuziekensembles, J.S. Bach, S. Prokofiev en werken van vergeten Nederlandse componisten.

Repetitie Kamermuziekfestival met klarinettiste Marieke Vos, violiste Saskia Otto, violist Gerard Spronk, atlvioliste Iteke Wijbenga en celliste Honorine Schaeffer!

De concerten werden gespeeld door Nederlandse top musici in combinatie met jong aanstormend talent. Naast concerten waren er masterclasses en is er op zondagochtend een vertelconcert voor kinderen vanaf 5 jaar oud uitgevoerd. Het Paltz Kamermuziekfestival is een initiatief van klarinettist Marieke Vos.

De musici die speelden zijn o.a.: Marieke Vos (klarinet), Saskia Otto (viool), Gerard Spronk (viool), Lisanne Soeterbroek (viool), Honorine Schaeffer (cello), Camiel Boomsma (piano), Egbert Jan Louwerse (dwarsfluit), Hannah Strijbos (altviool), Lestari Scholtes (piano), Annemieke Hereijgers (dwarsfluit) Eduardo Crespo (viool), Maya Fridman (cello), Iteke Wijbenga (altviool), Mark Haayema (verteller), Ab Nieuwdorp (presentator).


Aanbod streamingfaciliteiten, 24 augustus

September

Samenwerking Nationale Goede Doelen Loterijen en het Arts Center Fonds

Sinds 2015 ondersteunen de Nationale Goede Doelen Loterijen ons Arts Center. Ze doen dit middels een jaarlijkse bijdrage aan de theaterprogrammering op het Herman van Veen Arts Center. Met deze bijdrage heeft het Arts Center een goede basis om mooie programma’s te presenteren. In 2015 is de samenwerking gestart met de VriendenLoterij, vanaf 2021 is onze samenwerking voortgezet met de Nationale Postcode Loterij.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 149 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,1 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Inmiddels spelen ruim 528.000 huishoudens mee voor 54 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken.

Deelnemers van de Postcode Loterij kunnen het Arts Center Fonds kiezen als het goede doel waarvoor ze meespelen. Hier kunt u zich aanmelden om mee te spelen met de Postcode Loterij t.g.v. onze stichting.

Nederlands Kamerensemble, 10 oktober

Het ensemble speelde werken van Maurice Ravel,  Johannes Brahms,  J.B. Loeillet en Giacomo Puccini.

Nederlands Kamermuziek Ensemble:  Lisanne Soeterbroek, Marieke Vos, Camiel Boomsma en Charles Watt.

Ooitgebouwd, 25 oktober

In ons Valleihuisje, op gezette tijden, een expositie waarin Het Land van Ooit gebouwd van LEGO te zien is. Het ‘Land’ in LEGO is gebouwd door Paul Toxopeus.

Naast de expositie is er ook het tv-programma Rode Wangen te bekijken. Een programma dat in 1989 is opgenomen op Het land van Ooit.