2021

COVID-19 persconferentie, 2 februari

Helaas heeft de laatste versoepeling nog niet veel perspectief geboden voor onze activiteiten op het Arts Center, de podiumkunsten en exposities blijven nog even uit voor het publiek. Neemt niet weg dat er veel gedaan is in de afgelopen maanden, met name op het gebied van onderhoud en verfraaiing. Mochten we dus weer open kunnen dan is alles spic en span.

In deze tijden is een wandeling op Landgoed de Paltz, en de er omheen gelegen natuur, een zeer welkom uitje. Wij hopen dat er op 10 februari met de lichte versoepelde opening voor winkels, dit voor onze gallery betekent dat we weer een koffie to-go faciliteit mogen opzetten. Dit zou een lichtpuntje in de tunnel betekenen.

Kabouter Paltz Dorp, 2 maart

Marianne Timmermans (Atelier Kunst4You) is de afgelopen maanden zeer druk in de weer geweest met staalplaat snijden, slijpen, zagen, vijlen en boren. 50 kilo aan staalplaten heeft Marianne verwerkt in dakjes en wandjes van de nieuwe behuizing voor onze kabouter kolonie. Ook heeft ze een schooltje gebouwd voor de kleinste kabouters. Al deze prachtige bouwwerkjes zijn afgelopen week geplaatst in het Kabouter Paltz Dorp. U kunt het dorpje dagelijks bekijken bij ons op het Arts Center.

Heropening Gallery op het Arts Center, 3 maart

Vanaf 3 maart zijn de exposities in de Gallery op het Arts Center weer te bezichtigen. Maximaal 6 mensen per uur kunnen telefonisch reserveren om op afspraak de gallery / winkel te bezoeken. Voor een afspraak belt u 0346- 330003. Tevens is het weer mogelijk om rondom uw bezoek een koffie met lekkers to-go af te halen.

Jaarlijkse bijdrage VriendenLoterij, 25 maart

Helaas heeft er dit jaar, vanwege de pandemie, geen Goed Geld Gala plaats kunnen vinden. Gelukkig heeft onze stichting desondanks wel haar jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij in ontvangst mogen nemen.

Het niet kunnen organiseren van het Goed Geld Gala neemt niet weg dat de VriendenLoterij met haar beneficianten hun positieve boodschap uit wil dragen.

Mede met deze vrolijke tekening wil de VriendenLoterij laten zien hoe ze met haar beneficianten bijgedragen hebben aan de gezondheid van en het welzijn in Nederland. Ook wil de loterij met de tekening al hun trouwe deelnemers bedanken zonder wie het werk aan het welzijn van en de gezondheid in Nederland niet mogelijk geweest zou zijn.

Streams voorstellingen

Om de band met ons publiek nu niet te verliezen en om onze activiteiten aan te kunnen bieden aan een breder publiek dan wellicht in ons landgoedtheater (of buiten) is toegestaan willen we met ondersteuning van de Provincie Utrecht en het Prins Bernhard Fonds starten met het streamen van een selectie van onze voorstellingen.

Helaas heet COVID in de aanloop naar deze uitvoering wat roet in het eten gestrooid, met name in de aanlevering van de benodigde techniek / apparatuur. We hopen eind tweede kwartaal / begin derde kwartaal van 2021 te starten. Het is de bedoeling dat u zich via onze eigen Arts Center site aan kunt gaan melden om online een voorstelling te bekijken.

We mogen weer!, 28 mei

Vanaf 5 juni mogen we weer voorstellingen spelen in ons Landgoedtheater de Kapschuur maar natuurlijk ook in de openlucht. Enkele van de eerste voorstellingen die we aan kunnen bieden vanuit onze stichting zullen twee concerten zijn uit onze kamermuziekserie. Daarnaast komen de oude vertrouwde kindervoorstellingen ook weer terug, allen in een nieuw fris jasje. In juni speelt Kabouter Paltz en de Kleine Dingen en Alfred Jodocus Kwak Koning Sam. Reserveren kan via de site van het Arts Center.

13 juni speelt de voorstelling Sara zingt: vanavond bij jou?, een liedjesprogramma van Sara Leemans met chansons, kleinkunst en klassieke liederen.

19 juni zal het Jeugd Bach Orkest een concert spelen in de buitenlucht op De Paltz.

Het Bach Jeugd Orkest (Bachschool) o.l.v. Irma Vos en het Gitaar Camerata Eemland (Scholen in de Kunst) o.l.v. Susana Opanski, spelen voor het eerst weer voor publiek. Tijdens het concert spelen zij repertoire dat zij aan het instuderen zijn voor de opname van hun 2e CD

20 Juni spelen klarinettiste Marieke Vos en pianist Camiel Boomsma in de serie ‘Paltz Kamermuziekconcerten’. Op het programma staan werken van Jean-Xavier Lefèvre en Nino Rota. 

20 juni speelt ook fagottist Thomas Dulfer in de serie ‘Paltz Kamermuziekconcerten’ met zijn programma getiteld Palpitations.

27 juni einde van de maand volgt dan Saskia zingt Sonneveld. Zangeres, actrice Saskia Egtberts presenteert in haar voorstelling Saskia zingt Sonneveld, op piano begeleid door Bouwe Bruins liedjes uit het repertoire van de door velen geliefde Nederlandse zanger.