2024

Onze algemene programmering voor 2024 vindt u hier.

Ook in 2024 wordt onze algemene programmering mede mogelijk gemaakt door de:

Wilt u bijdragen aan onze programmering, scan dan deze QR code.

Nog de gehele maand januari

Een winters programma met enkele nieuwe voorstellingen of voorstellingen in een nieuw jasje. De nieuwe voorstellingen worden gespeeld door studenten aan de Frank Sanders Akademie.

Anne de Poes

Op een dag raakt Anne haar familie kwijt. Daarom gaat ze samen met meeuw Midas op reis. Op zoek naar haar vader Jasper Zwerfkat. Op dit avontuur doorkruist Anne de Poes vele landen en komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee Anne’s neus achterna, op zoek naar haar papa?  Anne de Poes wordt gespeeld door Ophelia Vander Beken en Richannel Wesker.

Benjamin de Beer

Is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als suikerklontjes in de thee.

Papa, mama en Benjamin komen na hun avontuurlijke reis in een voor hen vreemde, groene wereld waar ijsberen helemaal niet welkom zijn. Er wonen beren die bruin zijn en mensen die beren schieten om van hun vacht bontjassen te maken.

Kabouter Paltz junior verteltDe kleinste van de grootste

Ontmoet de enige echte Kabouter Paltz junior in ons kleine kabouterdorpje. Hij leest voor en vertelt over allerlei kabouterdingen. Tellen kan hij nog niet zo goed, kunnen jullie hem daarbij helpen?

Dit is mijn hand
Mijn hand heeft vijf vingers
1, 2, 3, 5, 7…….. Klopt dit niet?

Alfred Jodocus Kwak en De Sneeuwvlok

Het had die nacht hoog in de bergen flink gesneeuwd, hier en daar dwarrelde nog een verdwaald vlokje. Eén ervan viel als een koud kusje op de snavel van Alfred Jodocus Kwak. “Oeps”, zei de Sneeuwvlok, “sorry”. “’t Is niks.” Zo begint het door Karlijn van de Linde gespeelde verhaal van Alfred Jodocus Kwak en de Sneeuwvlok.

Kamermuziekserie 21 januari en 11 februari

21 januari, Tijdens dit concert speelden Marieke Vos en Camiel Boomsma het Klarinetconcert van Mozart en de 1e Klarinetsonate van Brahms opus 120.

Naast duo concerten geven Marieke en Camiel ook veelal concerten als solist en als kamermusicus in verschillende samenstellingen. Vos en Boomsma zijn regelmatig te horen op NPO Klassiek (radio 4).

In 2022 verscheen hun duo cd Sliding Doors bij het label Etcetera Records.In 2020 richtten het duo de succesvolle serie ‘Mirantibus Concerten’ op, waarmee ze de mooiste kamermuziekwerken uitvoeren samen met collega musici.

11 februari, tijdens dit concert speelden cellist Sietse-Jan Weijenberg en pianiste Vera Kooper een duo concert met op het programma de Sonate voor Viola da Gamba No. 2 in D groot van J.S. Bach en de Sonate voor Arpeggione en Piano in a klein van Schubert.

De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding.

In 2013 was Vera mede-oprichter van het Delta Piano Trio, met violist Gerard Spronk en celliste Irene Enzlin. Het trio won talloze prijzen, waaronder in 2020 de “Anton Kersjesprijs”, en treedt veelvuldig op in Europa, Rusland, China, Korea, Indonesië en de VS.

Sietse-Jan Weijenberg studeerde aan de conservatoria van Groningen en Parijs.
Hij won prijzen op diverse concoursen, met als hoogtepunt de finale van het Rostropovich Concours, die hij in 2009 als eerste Nederlander wist te bereiken. Sinds 2010 is hij bij diverse orkesten actief geweest als cello-aanvoerder, bijvoorbeeld bij het Residentieorkest, het Noord Nederlands Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2013 kreeg hij als zodanig een vaste positie bij het Nederlands Kamerorkest.

Kamermuziekserie, 24 maart en 1 april

Op zondag 24 maart speelden de jonge viooltalenten Michelle Kumara en Marcel Sutedja in de serie Paltz Kamermuziekconcerten in het Herman van Veen Arts Center. Zowel Michelle als Marcel zijn prijswinnaars van de Davina van Wely Prijs, onderdeel van het befaamde Nederlands Vioolconcours. De Davina van Wely Prijs is voor getalenteerde violisten van 14 tot en met 17 jaar die erover denken een vioolstudie te gaan doen of al deelnemen aan de vooropleiding van de vakopleidingen. Tijdens dit concert werden Michelle en Marcel begeleid door pianist Peter Sluijs.

1 april

Op maandag 1 april, tweede Paasdag, speelden celliste Nuala McKenna, violist Joris van Rijn, klarinettiste Marieke Vos en pianiste Vera Kooper het Klarinetkwartet van Walter Rabl opus 1 en Beethoven Pianotrio opus 1 No. 3.

De Paltz Kamermuziekserie wordt in 2024 mede mogelijk gemaakt door:

Wilt u onze kamermuziekserie ondersteunen?

Via onderstaande QR code kunt u aan onze stichting en de programmering doneren.

Nieuwe voorstelling Anna zingt Kate Bush, 7 april

Anna Geerse (1999) geboren en getogen in de Beemster, Noord-Holland. Al tijdens haar studie aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater was ze in verschillende voorstellingen te zien op het Herman van Veen Arts Center en ze presenteert samen met Lieke Meijers het regionale Paltz Cultuur Journaal. Ook speelt ze regelmatig voorstellingen geproduceerd door het Wilminktheater in Enschede. Anna zingt Kate Bush is haar eerste solovoorstelling.

Meivakantie, 29 april tot & met 12 mei

Anne de Poes, De kleinste van de grootste -Kabouter Paltz junior vertelt-, Workshop mini Kalimba leren spelen, Benjamin de Beer, Sprookjesoptocht, Alfred Jodocus Kwak en Koning Sam de olifant.

Zie hierboven (januari) beschrijvingen van de voorstellingen.

Programma & Reserveren

Kinderfestival, 10 mei

Op deze zonnige vrijdag hebben we samen met de Rotary Hilversum-West, Stichting Balans uit Soest en Stichting Versa uit Hilversum een mooie dag georganiseerd voor ouders en kinderen uitgenodigd door Balans en Versa.

Balans en Versa zijn welzijnsorganisatie uit onze regio. Stichtingen van waaruit gebouwd wordt aan buurten waarin het prettig leven is en mensen naar elkaar om- zien, een sociaal leefklimaat. Beiden stichtingen organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud en ondersteunen bewonersinitiatieven.

De Rotary heeft deze dag zowel financieel bijgedragen als de handen uit de mouwen gestoken met de inzet van veel vrijwilligers die de dag begeleid hebben. Onze stichting heeft onder meer bijgedragen aan deze dag vanuit de opbrengst van onze laatste Alfred Golf Charity Cup.

Gedurende de hele dag hebben ruim 80 ouders en kinderen kunnen genieten van verschillende voorstellingen, spelletjes, versnaperingen en natuurlijk de omringende natuur. Op het programma stonden Benjamin de Beer, Alfred Jodocus Kwak en de Sneeuwvlok, de Sprookjesoptocht, touwtrekken, voetballen, boompje verwisselen, een bezoek aan ons doolhof en nog veel meer.

Concert jonge muziektalenten van de School voor Talent , 15 juni

De School voor Talent Muziek Klassiek bestaat o.a. uit een groep enthousiaste en ambitieuze leerlingen van Scholen in de Kunst die zich extra willen inzetten. Om hun talent te ontplooien krijgen leerlingen de kans om samen met andere jonge muziektalenten een bijzonder jaarprogramma te volgen. Op het programma staan kamermuziek, koor, masterclasses en gehoortraining. Daarnaast krijgen zij de kans om op mooie podia in en rond Amersfoort op te treden. Ieder jaar spelen deze leerlingen een concert op het Arts Center, in ons Landgoedtheater. Zij worden begeleid door pianodocenten. Er worden twee concerten gegeven, het eerst vindt plaats om 10.30 en het tweede concert begint om 12:15.