2019

Vernissage en open atelier van Robert Roest, 27 januari en 16 en 17 februari

Robert Roest is de vierde jonge gastexposant, gepresenteerd door het Herman van Veen Arts Center en DePlaatsmaker (voorheen SWK030) een organisatie die in Utrecht atelierruimte aanbiedt aan jonge, professionele kunstenaars. De expositie toont een selectie van werken die Robert de laatste drie jaar gemaakt heeft.

Robert Roest:

Robert Roests practice of painting is visually rooted in both the contemporary world of new media as in the history of painting. In his work Roest explores painting in relation to digital media. His work is structured in a series of about 5-15 works. This serial method provides him to explore the possibility of his themes from different angles, and deploy multiple styles, as well as to keep his work open and not be pinned down too quickly on a particular idea or perspective. The series exist next to each other, in the same way different roles of an actor coexist. The work is much about the physical experience of seeing and also on our perception, about the impact images have on us, not at least the images we see online.

Op de vernissage gaf Robert toelichting op zijn werk

Goed Geld Gala 2019, 11 februari

11 februari heeft de VriendenLoterij op het Goed Geld Gala voor de 4e keer haar jaarlijkse bijdrage aan de programmering op het Arts Center geschonken aan onze stichting. Dit jaar kon de VriendenLoterij in totaal 61,1 miljoen Euro doneren aan haar goede doelen.

Miranda Putters, Dennis van der Geest, Astrid Rasch en Sakia Klomps

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden.

Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen.

Inmiddels spelen ruim 528.000 huishoudens mee voor 54 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken.

ZIN 2019, januari, februari, maart en april

Afgelopen maanden is ons project ZIN doorgelopen, in elke maand van het jaar heeft een week in het teken van het project ZIN gestaan. Gedurende deze weken hebben we zeer veel Eritrese nieuwkomers mogen ontvangen op ons Arts Center, zowel statushouders als recent aangekomen mensen.

Allemaal instappen!

‘ZIN’ maakt deel uit van ‘De Zinspelen’

De Zinspelen bestaat uit Robin & Robel en ZIN. Robin & Robel is een muziektheatervoorstelling in vier aktes over ongelijkheid in verdeling. Het is geïnspireerd op het wereldwijd bekende aloude verhaal van Robin des Bois, ook bekend als Robin Hood, die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Een spel over de zin van sprookjes. Robin & Robel vormt de opmaat voor ‘Zin’. Dit laatste is een interactieve voorstelling en een vernieuwend lesprogramma die de ‘zin’ en het geluk van communiceren aan wil reiken aan vluchtelingen die de Nederlandse taal moeten leren.

Onderweg

Het project heeft naast de bedoelde resultaten ook wat onverwachte resultaten hieronder een voorbeeld

Yonatan

Op 19 december bezocht ik de voorstelling ZIN. Aan het eind van de voorstelling werden de Eritrese bezoekers gevraagd naar hun droom. Yonatan Hailu vertelde dat hij professioneel wielrenner is en was gevlucht na een wedstrijd in België (althans dat maakte ik op uit zijn verhaal). Hij wilde erg graag zijn sportcarrière weer oppakken.

Een collega van mij (Bram Aerns) is wielrenner in Rotterdam, waar Yonatan in het AZC zit. Ik heb Bram benaderd met de vraag of Yonatan een keer met hem mocht meefietsen. Bram verwees me door naar een vriend (Wouter) die lid is van de Rotterdamse Wielervereniging Ahoy. Wouter was erge enthousiast en heeft er direct voor gezorgd dat Yonantan mee kon fietsen.

Op 23 december stuurde Yonatan zijn eerste rit naar mij. Hij bleek zo goed in het team te passen dat de vereniging hem heeft toegelaten tot het TEAM WASP. Ze sponsoren zijn lidmaatschap en tenue. Om mogelijk te maken dat hij wedstrijden kan rijden is een wielerlicentie nodig. Voor deze kosten gaat mijn bedrijf zorgen. Hierdoor is hij in staat om in 2019 alle wedstrijden van de Nationale Clubcompetitie te rijden. Ik ben uitgenodigd om zijn eerste wedstrijd te volgen (april) in de volgwagen van de ploegleider. Dat ga ik zeker doen! Het is volgens mij een mooi voorbeeld waar ZIN voor in het leven is geroepen. 

Menno van Hasselt  (Lot’s Foundation en van Hasselt onderwijsadvies)

3e Alfred Golf Charity Cup, 9 juni

Op 9 juni aanstaande staat de derde Alfred Golf Charity Cup, een initiatief van het Herman van Veen Arts Center Fonds, op de agenda. De Alfred Golf Charity Cup wordt om het jaar georganiseerd. Het is een uniek golftoernooi gelardeerd met muzikale aspecten.

Het programma van 9-juni vindt u hier.

De eerste twee edities van de Alfred Golf Charity Cup zijn met groot enthousiasme ontvangen.

Het golftoernooi wordt wederom gespeeld op Golfpark Soestduinen, een uitdagende Par 3 baan.

De dag wordt net als in 2015 en 2017 afgesloten met een prachtig programma op, het naast de golfbaan gelegen, Landgoed De Paltz waar het Herman van Veen Arts Center gehuisvest is.

De opbrengst van de 1e Golf Charity Cup is besteed aan vluchtelingenkinderen uit het asielzoekerscentrum Soest/Zeist. Zij hebben naast een fantastische dag met diverse workshops op Landgoed De Paltz bij het Herman van Veen Arts Center nog van diverse voorstellingen met lunch kunnen genieten. Een waar uitje elke keer voor deze kinderen en hun ouders.

Ook in 2017 bij de 2e Charity Cup waren kinderen weer de doelgroep waarvoor we fondsen wilden werven en in 2019 zal dit weer zo zijn. Met de opbrengsten richten wij ons op alle kinderen die in moeilijke omstandigheden moeten opgroeien. Wij willen deze kinderen weer een paar prachtige uren op De Paltz laten doorbrengen.

Afgelopen jaren hebben we vanuit de opbrengst van ons golftoernooi aan tal van kleiner en groter bezoek van kinderen aan het Arts Center bijgedragen. Meest recent een serie van bezoeken van Eritrese kinderen / jongeren aan onze voorstelling Robin en Robel. Een voorstelling die deel uit maakt van ons project ZIN. Ook in het nieuwe jaar zullen we doorgaan met het organiseren van dergelijke uitjes.

U kunt zich nu opgeven voor de 3e Alfred Golf Charity Cup: charity@hermanvanveenartscenter.com.

Eventuele vragen kunt u ook richten aan dit e-mailadres.